Változik az adóbevallás - a 1553ny nyilatkozatot már nem mi hanem a NAV tölti ki helyettünk, és nekünk csak alá kell majd írni ha egyetértünk a bevallási nyilatkozat tartalmával!

További információk ----> ADÓBEVALLÁS

 

Már 2016-ban megindul a személyi jövedelemadó-bevallás reformja. A következő tavasszal nagyjából másfélmillió adófizető szabadulhat meg a kényelmetlen papírmunkától, mégpedig egy egyszerű módszerrel.

A magánszemélyek – a legújabb törvénytervezet szerint – azon a dokumentumon bízhatnák meg az adminisztrációval az adóhatóságot, amit 2015-ös keresményükről kapnak majd meg a munkáltatójuktól a jövő év elején.

Továbbá 2016-tól be akarják vezetni a – „bevallási nyilatkozat” illetve a „bevallási ajánlat” nyomtatványt.

Csupán egy ikszet kellene rajzolni a nyomtatvány megfelelő helyére. Jó tudni, hogy a NAV azok helyett dolgozhat jövőre, akik idén csak munkáltatótól szereznek jövedelmet és nem érvényesítenek semmilyen adókedvezményt. A rákövetkező esztendőben, 2017-ben viszont már szinte mindenki, 3,5-3,8 millió magánszemély hagyhatja a papírmunkát a hivatalra.

Íme a teljes űrlap:

szja

A bejegyzés trackback címe:

https://szja-adobevallas.blog.hu/api/trackback/id/tr328043180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása