A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu) idén is elérhető az a szolgáltatás, amely lehetővé teszi a 2015/2016. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz szükséges Java- és ÁNYK programok, az elektronikus űrlapok, továbbá a bevallások aktív súgójának egyidejű letöltését és telepítését.

A www.nav.gov.hu honlap bal oldali menüjének „Kiemelt témák” kategóriájában található „SZJA” menüpontot elindítva nyílik meg a programok letöltésére és telepítésük indítására szolgáló internetes oldal. A telepítés előtt elolvasható, milyen feltételekkel választhatók az egyes személyi jövedelemadó-bevallási nyomtatványok, és megtekinthetők a nyomtatványok telepítésére szolgáló programok felhasználói útmutatói. Itt tájékozódhatnak a felhasználók a programok telepítéséhez szükséges Java futtatókörnyezetről is.

A kiválasztott nyomtatvány telepítése a bevalláskitöltő program nevét megjelenítő képre kattintva indul. A telepítő program az indító képernyőn tájékoztat arról, hogy a futtatás során települ az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a kiválasztott nyomtatvány (1553, 1553NY vagy 1553ADO) és a nyomtatványhoz tartozó aktív súgó.

A „Tovább”, majd az ezután megjelenő második ablakban a „Telepít” gombra kattintva néhány percen belül befejeződik a letöltés és a telepítés. A „Futtat” gombbal el kell indítani az ÁNYK-t, amely automatikusan megnyitja a telepített nyomtatványt.

A programok letöltése, telepítése és használata nem igényel számítástechnikai és idegen nyelvi ismereteket, bármikor újraindíthatók, futtathatók, akár a félig kitöltött bevallás is megnyitható. A kitöltés befejezése után a kész bevallás kinyomtatható, illetve ügyfélkapus regisztráció birtokában elektronikusan beküldhető a NAV-hoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szja-adobevallas.blog.hu/api/trackback/id/tr97067641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása